Muffin με μπανάνα & σοκολάτα!

Εύκολο και γρήγορο Banana Bread στη φλιτζάνα!
20/01/2023
To 5ήμερο «Detox Plan After Holidays» που ακολουθεί η βιολόγος Ειρήνη Πασχαλέρη
23/01/2023
Εμφάνιση όλων

Muffin με μπανάνα & σοκολάτα!

 Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας (7 g) αλεσμένοι λιναρόσποροι
  • 3 κουταλιές της σούπας (45 mL) νερό
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • ¾ φλιτζάνι (168 g) ζάχαρη καρύδας 
  • 1 μήλο πολτοποιημένο
  • ⅓ φλιτζάνι (73 g) λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλιτζάνι (26 g) σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (3 g) μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1½ φλιτζάνι (207 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 g μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη, συν επιπλέον για επικάλυψη

 

Πως να τo φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και λαδώστε ελαφρά ή στρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας για μάφιν. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τους αλεσμένους λιναρόσπορους και το νερό, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα να σταθεί για 5 λεπτά για να γίνει πηκτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και πολτοποιούμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη, τον πουρέ μήλου, το λάδι καρύδας και τη βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, όχι όμως υπερβολικά. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν. Γεμίστε κάθε μάφιν με επιπλέον κομμάτια σοκολάτας, αν θέλετε, και ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Comments are closed.