Υλικά:
Πως να τo φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και λαδώστε ελαφρά ή στρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας για μάφιν. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τους αλεσμένους λιναρόσπορους και το νερό, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα να σταθεί για 5 λεπτά για να γίνει πηκτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και πολτοποιούμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη, τον πουρέ μήλου, το λάδι καρύδας και τη βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, όχι όμως υπερβολικά. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν. Γεμίστε κάθε μάφιν με επιπλέον κομμάτια σοκολάτας, αν θέλετε, και ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.