Εύκολο και γρήγορο Banana Bread στη φλιτζάνα!

Brownies σοκολάτας!
20/01/2023
Muffin με μπανάνα & σοκολάτα!
20/01/2023
Εμφάνιση όλων

Εύκολο και γρήγορο Banana Bread στη φλιτζάνα!

 Υλικά:

  • ½ ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένοι λιναρόσποροι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
  • 1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά):

  • ροδέλες μπανάνας
  • ψημένα καρύδια πεκάν

Πως να τo φτιάξετε:

Σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, πολτοποιήστε την μπανάνα με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέστε το αλεύρι, τους λιναρόσπορους, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ (800 – 900 W) για 2 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο. Εάν το κέικ δεν έχει ψηθεί ακόμα, μαγειρέψτε σε διαστήματα 15 δευτερολέπτων μέχρι να γίνει. Προσθέστε τις γαρνιτούρες που επιθυμείτε και απολαύστε!

Σημειώσεις * Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο μικροκυμάτων και τις ρυθμίσεις σας. Εάν προτιμάτε, ψήστε το σε ένα ασφαλές για φούρνο ταψί στο φούρνο στους 180°C για 15 – 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

Comments are closed.