Pizza Κολοκυθάκι!

Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας!
15/09/2020
Mini Τορτίγιες με Avocado & Hummus!
17/09/2020
Εμφάνιση όλων

Pizza Κολοκυθάκι!

Σίγουρα η πιο ιδιαίτερη και διαφορετική pizza που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά:
•4 κολοκυθάκια, μεγάλα
•Αλάτι & πιπέρι
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•150g κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών ή ανθότυρο

Για τη σάλτσα:
•1 κρεμμύδι
•1 σκελίδα σκόρδο
•1 πιπεριά πράσινη
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
•λίγο κρασί κόκκινο (προαιρετικά)
•200g χυμός ντομάτας (χωρίς ζάχαρη)
•Αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Πως να την φτιάξετε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε στο μπολ και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 5-7 λεπτά να βράσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που ψήσαμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το τυρί. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!🎈

Comments are closed.