Ποια είναι τελικά η «Καλύτερη Δίαιτα» ;

Κουλουράκια Ολικής Άλεσης με άρωμα πορτοκαλιού & stevia!
05/10/2020
Ταρτάκια βρώμης με stevia!
06/10/2020
Εμφάνιση όλων

Ποια είναι τελικά η «Καλύτερη Δίαιτα» ;

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα;
Διαλειμματική; Πρωτεϊνική ; Atkins; Κετογονική;

Τελικά ποια δίαιτα είναι η καλύτερη για να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να χάσει κιλά και να είναι υγιής; Η απάντηση είναι: εξαρτάται ποιος ρωτάει, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του King’s College London.
• Κάθε άνθρωπος μεταβολίζει διαφορετικά τις διατροφικές ομάδες ανάλογα με το DNA του, τον τρόπο ζωής του, το μικροβίωμα του εντέρου του. Έτσι, η προσέγγιση «αυτή η δίαιτα είναι καλή» δεν ισχύει για όλους. Π.χ. η κετογονική δίαιτα μπορεί για κάποιον να είναι καλή και για κάποιον άλλον με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό να είναι επιζήμια για την υγεία του.

• Στην μεγάλη έρευνα του King’s College 1200 άνθρωποι ακολούθησαν την ίδια δίαιτα για 2 εβδομάδες τρώγοντας ακριβώς τα ίδια γεύματα και έχοντας κατά προσέγγιση την ίδια δραστηριότητα. Οι ερευνητές παρατήρησαν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα εξετάζοντας το σάκχαρο του αίματος, την ινσουλίνη, τα τριγλυκερίδια αλλά και την απώλεια βάρους σε κάθε άνθρωπο. Αυτό δείχνει ότι ο καθένας από εμάς διαχειρίζεται διαφορετικά την τροφή και άρα χρειάζεται «την δική του» διατροφή.

Πως γίνεται μία δίαιτα όμως Sur Mesure ;

• Αρχικά μετράμε το βασικό μεταβολισμό κάθε ανθρώπου, δηλαδή τον ρυθμό με τον οποίο μεταβολίζει σε ηρεμία. Αυτό γίνεται με πολύ απλό τρόπο εισπνέοντας σε μία μάσκα για 10 λεπτά.

• Σημαντικό είναι όμως να γνωρίζουμε την σύσταση σώματος που έχει ο καθένας. Δηλαδή, τί ποσοστό από τα κιλά που δείχνει η ζυγαριά είναι λίπος, τί κατακράτηση υγρών και τί μύες. Αυτά θα πρέπει να τα παρακολουθούμε και κατά την διάρκεια απώλεια βάρους.

• Οι εξετάσεις αίματος είναι απαραίτητες πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους ώστε να ελεγχθούν τα επίπεδα σακχάρου, η λειτουργία του θυρεοειδούς, θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι σε έλλειψη όπως η βιταμίνη D, o σίδηρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που επηρεάζουν και τον μεταβολισμό.

• Εάν κάποιος έχει πεπτικά προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωματα τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν και βγάζουμε από την διατροφή τις ύποπτες τροφές. Για ένα διάστημα κάνουμε ,δηλαδή, το λεγόμενο Elimination Diet.

• Τέλος, το νέο Γονιδιακό Τεστ Διατροφής είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος για να δούμε πώς διαχειρίζεται ο οργανισμός σας το φαγητό και να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους μελετώντας των υδατανθράκων, των λιπιδίων, της καφεΐνης και άλλα πολλά σε κάθε άνθρωπο. Το τεστ γίνεται με απλή λήψη σιέλου και ρίχνει φως στο πώς πρέπει να τρώμε σύμφωνα με τα γονίδιά μας.

Comments are closed.