Μία ζεστή και πολύ χορταστική σούπα!
Υλικά (για 4 άτομα)
•400 γρ. ρύζι καστανό ( αναποφλοίωτο)
•½ φλιτζανάκι ούζο
•80 γρ. κρεμμύδι
•4 γαρίδες βρασμένες
•80 γρ. χταπόδι
•100γρ. καλαμάρι ή σουπιά
•3 κουταλιές ελαιόλαδο
•Άνηθος
•Λίγο αλάτι, πιπέρι
Πως να το φτιάξετε;
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις γαρίδες, το χταπόδι και το καλαμάρι ή τη σουπιά . Μόλις βράσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον άνηθο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε και έπειτα σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν τα θαλασσινά, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει το ρύζι, προσθέτουμε τα θαλασσινά και το φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ λίγο αλάτι και ολοκληρώνουμε το βράσιμο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο και λεμόνι.
Από το βιβλίο της Ειρήνης Πασχαλέρη ¨Οι συνταγές που άλλαξαν» !
Καλή απόλαυση!🎈