Μία δροσερή και άκρως καλοκαιρινή σαλάτα!
Υλικά: (για 2 μερίδες)
Πως να την φτιάξετε:
Βράζουμε τις γαρίδες να μαλακώσουν και τις καθαρίζουμε. Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε λίγο νερό για 20′ σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′-20′ να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά καρε και το βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε κοτσάνι, ίνες και σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε τις γαρίδες, τις φακές, την κινόα.. Τέλος αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το λεμόνι Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
Καλή Απόλαυση!