Ένα διαφορετικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει !
Υλικά (για 2 άτομα)
-2 φέτες φρέσκου σολομού
-1/4 κρεμμύδι μέτριο
-2 πιπεριές (πράσινες & κόκκινες)
-1 αγγούρι μέτριο σε κομματάκια
-2-3 φέτες φρέσκου ανανά
-1/2 φλιτζανάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-λίγο αλάτι, πιπέρι
-χυμός ενός λεμονιού
Πως να το φτιάξετε;
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσουμε και τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τις βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 40 λεπτά, για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους. Σερβίρουμε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μείγμα.
Nutritional Facts:
Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί περιέχουν λιπαρά οξέα απαραίτητα για τον οργνανισμό και κατατάσσονται στις πλέον αντιοξειδωτικές τροφές !
Συνδυάζεται με 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή με λίγο καστανό ρύζι (2-3 κ.σ.) ή με πράσινα λαχανικά π.χ. φασολάκια ατμού.
Καλή απόλαυση! 🎈