Welcome March! 5+1 Τροφές που θα ανανεώσουν την διατροφή σας αυτή την άνοιξη! 

Αλμυρό Κέικ με Γιαούρτι & Φέτα!
25/02/2021
Vegan Energy Bites με μόνο 3 υλικά!
02/03/2021
Εμφάνιση όλων

Welcome March! 5+1 Τροφές που θα ανανεώσουν την διατροφή σας αυτή την άνοιξη! 

Welcome March!

Η άνοιξη είναι μία εκπληκτική εποχή του χρόνου, αποχαιρετάμε τις σκοτεινές μέρες του χειμώνα & υποδεχόμαστε τις φωτεινές και ηλιόλουστες μέρες!

Τι θα λέγατε αν μαζί με την άνοιξη υποδεχτούμε και νέες  διατροφικές συνήθειες, αλλάζοντας ριζικά το σώμα μας & την ποιότητα ζωής μας!? 

Φράουλες! 

Το πολυαγαπημένο φρούτο μικρών & μεγάλων! Πλούσιες σε βιταμίνη C, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν στην πρόσληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και στην πρόσληψη ορισμένων καρκίνων. 

 

Σπαράγγια!

Η τροφή των «Βασιλιάδων».

Τα σπαράγγια είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες

 ενώ περιέχουν επιπλέον, σίδηρο, βιταμίνη B και C.

 

 

Κεράσια! 

Γεμάτα φυτικές ίνες και ποτάσιο. Είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, οι οποίες διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Επιπλέον, έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση, καθώς περιέχουν ανθοκυακίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη καρκίνου και σακχαρώδη διαβήτη.

 

 

ΑγκινάρεςΟι αγκινάρες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα και συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού. Επίσης, βελτιώνουν τα συμπτώματα των γαστρεντερικών προβλημάτων, ενώ βοηθούν και στην μείωση της χοληστερίνης. 

 

Βερίκοκα! 

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες που βοηθούν στο αδυνάτισμα, το βήτα-καροτένιο, το κάλιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C ενώ ταυτόχρονα δεν περιέχει πολλές θερμίδες. Η βιταμίνη Α βοηθά στο να έχετε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα ενώ το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για την ισορροπία των υγρών στο σώμα, αποφεύγοντας έτσι την κατακράτηση υγρών που οδηγεί και  σε αύξηση βάρους. 

 

Ραπανάκι! 

Ένα λαχανικό με αρκετά έντονη γεύση, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Επιπρόσθετα το κόκκινο χρώμα του το οφείλει στις ανθοκυανίνες, οι οποίες φαίνεται πως βοηθούν στην καύση του λίπους, στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, στη μείωση της χοληστερόλης και της φλεγμονής

Comments are closed.