Ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ, πολύ διαφορετικό και ιδανικό για το πρωινό σας!
Υλικά:
Πως να το φτιάξετε;
Αλευρώνουμε μαζί με το ελαιόλαδο μία φόρμα για κέικ. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και με σύρμα ή mixer χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών. Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι. Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ºC στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει. Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Καλή Απόλαυση!