Υλικά:
Πως να τις φτιάξετε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε στα δύο και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε άλλα τρία. Τις βάζουμε σε ένα μπολ . Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας το πιπέρι και το αλάτι. Τις στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά. Γυρνάμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 10. Σερβίρουμε με γιαούρτι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Η γλυκοπατάτα είναι καλή πηγή βιταμίνης C , B6, D και σιδήρου. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες , βοηθάει στην υγεία των οστών , στην καρδιά, στα δόντια και υποστηρίζει το θυρεοειδή αδένα. Τέλος βοηθάει στο στρες, τη σωστή ανοσοποιητική λειτουργία και το μεταβολισμό των πρωτεϊνών.