Τηγανιά Κοτόπουλο με μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια!

Light Burger με λαχανικά & ψωμάκι ολικής!
29/09/2020
Chia Pudding με raspberries!
30/09/2020
Εμφάνιση όλων

Τηγανιά Κοτόπουλο με μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια!

Μία διαφορετική τηγανιά κοτόπουλο που θα λατρέψετε χάρη στις μυρωδιές της από τα λαχανικά!

Υλικά

•500g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
•150g μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
•οι κορφές από 1 ματσάκι τρυφερά σπαράγγια
•200g ντοματίνια, κομμένα στη μέση
•1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
•2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
•100g φέτα χαμηλών λιπαρών ή ανθότυρο, σε κυβάκια
•2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερό, κοπανισμένο
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πως να την φτιάξετε;
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Τότε ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να τελειώσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν, για περίπου 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε το ginger, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να βγάλουν τα αρώματά τους. Βάζουμε και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το δυόσμο και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω την φέτα ή το ανθότυρο.

Καλή απόλαυση!🎈

Comments are closed.