6 Λάθη που Κάνεις και Μειώνεις τον Μεταβολισμό σου!

Σοκολατένιο Κέικ με αλεύρι αμυγδάλου!
28/09/2021
Muffins Βρώμης με Blueberries!
29/09/2021
Εμφάνιση όλων

 6 Λάθη που Κάνεις και Μειώνεις τον Μεταβολισμό σου!

Η διατήρηση ενός υψηλού μεταβολισμού είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Ωστόσο, αρκετά κοινά λάθη στον τρόπο ζωής μπορεί να επιβραδύνουν το μεταβολισμό μας. Σε τακτική βάση, αυτές οι «λανθασμένες» συνήθειες θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους – και ακόμη, να σας κάνουν πιο επιρρεπείς στο να πάρετε βάρος στο μέλλον.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα λάθη!

1. Καταναλώνεις πολύ λίγες θερμίδες!

Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση του μεταβολισμού. Παρόλο που απαιτείται έλλειμμα θερμίδων για την απώλεια βάρους, μπορεί να μην είναι λειτουργικό να πέσει πολύ χαμηλά η πρόσληψη θερμίδων. Όταν μειώνετε δραματικά την πρόσληψη θερμίδων, το σώμα σας αισθάνεται ότι τα «καύσιμα του» (τρόφιμα) είναι λιγοστά και μειώνει τον ρυθμό με τον οποίο καίει θερμίδες. Εάν πρόκειται να χάσετε βάρος ένα μέτριος περιορισμός των θερμίδων, σύμφωνα με τις ενεργειακές σας ανάγκες, αρκεί ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

2. Παραλείπεις την πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα!

Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Εκτός από το ότι σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι, η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες. Πράγματι, οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης αυξάνει προσωρινά τον μεταβολισμό κατά περίπου 20-30% σε σύγκριση με 5-10% για τους υδατάνθρακες και 3% ή λιγότερο για το λίπος. Αν και ο μεταβολικός ρυθμός αναπόφευκτα επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους και συνεχίζει να είναι πιο αργός κατά τη διάρκεια της διατήρησης του βάρους, τα στοιχεία δείχνουν ότι η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να ελαχιστοποιήσει αυτό το αποτέλεσμα.

3. Έχεις κάνει συνήθεια σου την καθιστική ζωή!

Η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αριθμού των θερμίδων που καίτε κάθε μέρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει κυρίως καθιστή εργασία, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μεταβολισμό και στην κατάσταση της υγείας. Αν και η άσκηση ή ο αθλητισμός μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των θερμίδων που καίτε, ακόμη και η βασική σωματική δραστηριότητα, όπως το να σηκώνεστε, να καθαρίζετε και να ανεβαίνετε τις σκάλες, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.

4. Δεν έχεις καλή ποιότητα ύπνου!

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την καλή υγεία. Ο ύπνος για λιγότερες ώρες από ό, τι χρειάζεστε, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και της κατάθλιψης Αρκετές μελέτες σημειώνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί επίσης να μειώσει το μεταβολικό ρυθμό και να αυξήσει την πιθανότητα αύξησης του βάρους.

5. Πίνεις πολλά ροφήματα / αναψυκτικά με ζάχαρη!

Τα ποτά με ζάχαρη είναι επιβλαβή για την υγεία. Η υψηλή κατανάλωση συνδέεται με διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης στην ινσουλίνη, του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Η συχνή κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας.

6. Δεν επιλέγεις προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης!

Η άσκηση με βάρη είναι μια πολύ καλή στρατηγική για να μην επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας. Η προπόνηση ενδυνάμωσης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό σε υγιείς ανθρώπους, καθώς και σε εκείνους που έχουν καρδιακές παθήσεις ή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ακόμη και ελάχιστες προπονήσεις μυϊκές ενδυνάμωσης, φαίνεται να αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες αρκετά και να βοηθούν στην απώλεια ή διατήρηση βάρους.

• Αυτά, είναι μερικά μικρά λάθη που μπορεί να κάνετε και να σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος. Στο Natural Health Clinic, είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να χτίσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες χωρίς στερήσεις!

 

Comments are closed.