- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
- 3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας μπορεί να χρησιμοποιήσει καστανή
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)*
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Πως να το φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. . Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σας και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Μεταφέρετε τη ζύμη στις δύο λαδωμένες φόρμες για κέικ. Ψήστε τα κέικ για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να βγει μία οδοντογλυφίδα καθαρή. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς, πριν τα κόψετε.