Κέικ Μήλου με λίγα λιπαρά & χωρίς ζάχαρη!

Carrot Cake Muffins!
06/10/2022
Κάντε ένα Restart στη Διατροφή σας!
07/10/2022
Εμφάνιση όλων

Κέικ Μήλου με λίγα λιπαρά & χωρίς ζάχαρη!

Υλικά:

  • 2 μήλα 
  • 3 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι stevia κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη 150 g
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ⅓ φλιτζάνι + 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Περίπου 170 g) 
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • πρέζα αλάτι
    Επικάλυψη
  • 2 κ.γ. stevia κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη 
  • ½ κ.γ. κανέλα

Πως να το φτιάξετε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
Ετοιμάζουμε τα μήλα: Ξεφλουδίζουμε και αφαιρέστε τους πυρήνες. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά και τη stevia/ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3 λεπτά. Ανακατεύουμε με το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder,  την κανέλα και το αλάτι. Διπλώνουμε προσεκτικά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών και δεν ανακατεύουμε υπερβολικά.  Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα στο κουρκούτι. Ρίχνουμε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί.

Για την Επικάλυψη: Ανακατεύουμε τη stevia/ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε αυτό το μείγμα πάνω από το κουρκούτι στο ταψί. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στη μέση του κέικ πρέπει να βγαίνει καθαρή. Ξεκουράζουμε το κέικ για 10-15 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και το σερβίρουμε είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments are closed.