Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε μια φόρμα για muffin ή επενδύστε τα εσωτερικά τοιχώματα της φόρμας με λαδόκολλα και αφήστε τη στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τα πεκάν. Τοποθετείτε το μείγμα στις θέσεις των muffin και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα muffin και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, 22 – 25 λεπτά. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα απολαύσετε ή φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.