Carrot Cake Muffins!

Αλμυρά Muffins!
06/10/2022
Κέικ Μήλου με λίγα λιπαρά & χωρίς ζάχαρη!
07/10/2022
Εμφάνιση όλων

Carrot Cake Muffins!

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ginger
  • 1/2 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. αλεσμένα γαρίφαλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι 2%
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν

Πως να τα φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε μια φόρμα για muffin ή επενδύστε τα εσωτερικά τοιχώματα της φόρμας με λαδόκολλα και αφήστε τη στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τα πεκάν. Τοποθετείτε το μείγμα στις θέσεις των muffin και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα muffin και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, 22 – 25 λεπτά. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα απολαύσετε ή φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.

Comments are closed.