Αλμυρά Muffins!

Light Κολοκυθόσουπα Βελουτέ!
05/10/2022
Carrot Cake Muffins!
06/10/2022
Εμφάνιση όλων

Αλμυρά Muffins!

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα 1,5%
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια σπανάκι baby ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί light
  • 5 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Πως να την φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε μια φόρμα για muffin και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το αυγό, το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το σπανάκι, το τυρί, τη γαλοπούλα και το σχοινόπρασο. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για muffin. Ψήστε μέχρι τα muffins να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο ενός muffins βγαίνει καθαρή, περίπου 20 με 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Comments are closed.