Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε μια φόρμα για muffin και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το αυγό, το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το σπανάκι, το τυρί, τη γαλοπούλα και το σχοινόπρασο. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για muffin. Ψήστε μέχρι τα muffins να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο ενός muffins βγαίνει καθαρή, περίπου 20 με 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.