Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο (περίπου 5-10 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό και την κολοκύθα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε (σκεπασμένο) για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Προσθέστε το αλάτι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε πουρέ τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμη σερβίρετε!