Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Φρυγανίζουμε τους ξηρούς καρπούς & σπόρους σε ένα φύλλο ψησίματος μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν ελαφρώς χρυσαφί στις άκρες, περίπου 7-10 λεπτά. Μεταφέρετε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ξύλο κοπής και τους ψιλοκόβετε χοντροκομμένα. Στο μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Καλύψτε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να απλώσετε τη σοκολάτα ομοιόμορφα στην κεντρική περιοχή του ταψιού. Πασπαλίστε ομοιόμορφα τους ξηρούς καρπούς πάνω από τη σοκολάτα και στη συνέχεια τα αποξηραμένα φρούτα. Αν προσθέτετε νιφάδες αλάτι, θρυμματίστε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας καθώς το πασπαλίζετε πάνω από τη σοκολάτα. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σκληρύνει τελείως. Μόλις σκληρύνει τελείως η σοκολάτα, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τη σπάσετε σε περίπου 25 κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε και διατηρείτε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.