Σπαράγγια με vinaigrette λεμονιού!
Υλικά:
- 1 μάτσο σπαράγγια κομμένο στα τρίτα
- 3 φλιτζάνια σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι ραπανάκι σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια σε φέτες στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών ή κατίκι
Vinaigrette:
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- Αλάτι & πιπέρι
Πως να την φτιάξετε;
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τα σπαράγγια για 3-5 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε σπανάκι, ραπανάκι, ντοματίνια, αρακά, κρεμμύδι και φέτα.
Για την vinaigrette: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε την επιθυμητή ποσότητα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε μαζί.
Καλή Απόλαυση!
Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, ιδιαίτερα σε φυλλικό οξύ. Έχουν αντιοξειδωτική δράση που οφείλεται στις βιταμίνες C, E, καθώς και φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και χαμηλά σε νάτριο.