Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες & μυρωδικά!

Προστατευτείτε με φυσικό τρόπο από το κρύο!
15/02/2021
Muffins Ολικής βουτύρου!
17/02/2021
Εμφάνιση όλων

Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες & μυρωδικά!

Ένα πεντανόστιμο πιάτο  για να μας ζεστάνει!

Υλικά : 

•800 γρ. μοσχαράκι
•1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
•2 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•1 κ. γλυκού κουρκουμά
•1/2 κ. γλυκού κύμινο ή/και 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
•1/2 κ. γλυκού μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
•2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•2 γλυκοπατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε κύβους
•2 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε ροδέλες
•1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να τo φτιάξετε;

Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κύμινο, το μπούκουβο ή το καγιέν εάν χρησιμοποιούμε, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.Προσθέτουμε τον μαϊντανό και λίγο ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι να μισοσκεπάσει τα υλικά μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και απο πάνω απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας. Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 180° C. Ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 45 λεπτά. Εάν η κατσαρόλα μας δεν είναι κατάλληλη για το φούρνο μεταφέρουμε το φαγητό μας σε γάστρα ή σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Μετά τα 45 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220° C και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι ντομάτες.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Comments are closed.