Αλμυρά πανκεικ!

Τορτίγιες με κοτόπουλο και κατίκι!
23/09/2024
Κοτόπουλο με ντοματίνια και κρεμμυδάκια!
24/09/2024
Εμφάνιση όλων

Αλμυρά πανκεικ!

Eλαφριά και γευστικά, αλμυρά pancakes!

Υλικά: 

200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά

1 κ. σ. ρίγανη ξερή

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι βρόμης

1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα

100 γρ. γαλοπούλα ψιλοκομμένη

50 μλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να τα φτιάξετε:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε απαλή μαρέγκα χωρίς να σχηματίζονται κορφές. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν  Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε στο μπόλ με την μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε την γαλοπούλα και ανακατεύουμε άλλη μία φορά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρους για 10 λεπτά, να φουσκώσει ελαφρά. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά, σε απόσταση μεταξύ τους (όσα χωράνε), και ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την  άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα παν κέικ ζεστά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ντοματιά και ωμά κολοκυθάκια.

Comments are closed.