Κοτόπουλο με ντοματίνια και κρεμμυδάκια!

Αλμυρά πανκεικ!
23/09/2024
Μπάρες μπανάνας!
25/09/2024
Εμφάνιση όλων

Κοτόπουλο με ντοματίνια και κρεμμυδάκια!

Γευστικό και πλήρες γεύμα!

Υλικά: 

1 κοτόπουλο

2 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κ. σ. πελτές ντομάτας

0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης σε σκόνη

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 μάτσο φρέσκα λεπτοκομμένα κρεμμυδάκια

300 γρ. ντοματίνια

3-4 κομμάτια από φλούδα λεμονιού

φρέσκο βασιλικό

60 μλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να τα φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το πελτέ και το κρόκο Κοζάνης, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι, Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια, κάνοντας τους απαλό μασάζ. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έως όλο το βράδυ, για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε δυο αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο σε σταυρό. Στο κέντρο τους αδειάζουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα του και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια,  τις φλούδες λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε τα υλικά πρώτα με το πάνω κομμάτι της λαδόκολλας, σφιχτά, και έπειτα με το άλλο κομμάτι, εξίσου σφιχτά. Αν χρειαστεί δένουμε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής για να μην ανοίξουν. Τακτοποιούμε πάνω σε ένα μεγάλο ταψί και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη χωρίς να βγάλουμε το ταψί. Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο και είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

 

Comments are closed.