Πεντανόστιμο κείκ καρότου για όλα τα γούστα, χωρίς ζάχαρη για μικρούς & μεγάλους!
Υλικά:
* οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και φυσικά θρεπτικά στοιχεία.
Πως να την φτιάξετε;
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκατ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια “τρύπα” στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το γάλα και τέλος τα τριμμένα καρότα. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού. Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Καλή απόλαυση!🎈