Ένα διαφορετικό κέικ πρωινού με παραδοσιακό γιαούρτι & άρωμα λεμονιού!
Υλικά:
Πως να την φτιάξετε;
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέτετε την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, την βανίλια, τα ασπράδια αυγού και το ολόκληρο αυγό, τα chia seeds και χτυπήστε δυνατά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Προσθέστε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στην φόρμα για το κέικ και ψήνετε για 45-50 λεπτά ή έως ότου η οδοντογλυφίδα που μπαίνει στο κέντρο βγαίνει καθαρή και στεγνή.
Αφαιρέστε το και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή Απόλαυση!