- 750 γρ. κολοκυθάκια σε φέτες
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια ( χωρίς πέτσα)
- 120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε φετάκια
- 1 λίτρο νερό
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 γαρίφαλα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε καλά, ανακατεύετε με προσοχή και ρίχνετε το σκόρδο, τη δάφνη και τα γαρίφαλα, περιχύνετε με το νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σιγομαγειρεύετε το κοτόπουλο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Τότε προσθέτετε τα κολοκυθάκια, δυναμώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε πάλι και, αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό. Δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλωνετε πάλι τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Μαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά ακόμη και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Παίρνετε με μια κουτάλα της σούπας 2-3 δόσεις από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το θυμάρι και το χτυπάτε με το σύρμα να γίνει μια λεία κρέμα. Αδείαζετε τη σάλτσα αυτή στην κατσαρόλα, την ανακινείτε καλά χωρίς να ανακατεύτε με κουτάλα και σερβίρετε.
Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι.