ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ!
Υλικά:
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά κομμένα κατά μήκος στην μέση
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα σε μπαστουνάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως να τα φτιάξετε:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξηρά κρεμμύδια και τα καρότα και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για άλληλα 10΄λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το μαγειρεύουμε για 2΄σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.