Κοτόπουλο στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι και κάρυ!

Φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο με κολοκυθάκια!
13/09/2024
Τορτίγιες με κοτόπουλο και κατίκι!
23/09/2024
Εμφάνιση όλων

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι και κάρυ!

ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ!

Υλικά: 

400 γρ. γιαούρτι 2%

2 κουταλιές της σούπας Κάρι

1 κοτόπουλο

60 μλ χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 6

60 μλ ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού

Πως να τα φτιάξετε:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Φυλάσσουμε το μισό μείγμα στο ψυγείο για το σερβίρισμα. Στο υπόλοιπο μείγμα του μπολ ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε κάνοντάς τους μασάζ με το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-8 ώρες για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αλλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ραντίζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε άλλη μία φορά. Τα αδειάζουμε στο ταψί σε μία στρώση, τακτοποιώντας αναμεσά τους τα κρεμμύδια. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα κομμάτια του κοτόπουλο στο εσωτερικό και να αποκτήσουν μία κατά τόπους σκούρα κρούστα. Τα μοιράζουμε σε πιάτα μαζί με τα μελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο.

Comments are closed.