Υλικά:
- 3 φλ. μείγμα πράσινων λαχανικών (μαρούλι, ρόκα, λόλα, σπανάκι )
- 1/2 αγγούρι, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και σε πολύ λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
Dressing:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (ή ξύδι κόκκινου κρασιού)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, πατημένη ή ψιλοκομμένη (ή 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πως να το φτιάξετε;
Για να φτιάξετε το dressing:
Χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ (ή ανακινήστε μαζί σε ένα βάζο) μέχρι να ενωθούν.
Για να φτιάξετε τη σαλάτα: Συνδυάστε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατέψτε με το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!