Υλικά:
• 1 φλιτζάνι κρεμώδες βούτυρο σπόρων (βούτυρο αμυγδάλου ή ταχίνι)
• 1/3 φλιτζάνι ακατέργαστο μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
• 1 1/2 φλιτζάνια βρώμη
• 1/4 φλιτζανιού λιναρόσπορο σπασμένο
• 3 κ.σ. μαγιά μπύρας
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1-2κ.γ. λιωμένο λάδι καρύδας
• 1/3 φλιτζάνι μίνι chips σοκολάτας (προαιρετικά)
Πως να το φτιάξετε:
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το βούτυρο αμυγδάλου ή το ταχίνι και το μέλι. Προσθέστε την βρώμη, τον λιναρόσπορο, την μαγιά μπύρας και την κανέλα. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέστε το λάδι καρύδας και τα μίνι chips σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά (ή στο ψυγείο για 20 λεπτά). Χρησιμοποιώντας 1/2 στρογγυλή κουταλιά της σούπας, σχηματίζετε με τα χέρια σας μικρές μπουκίτσες. Θα σας βγουν περίπου 24 μπουκίτσες. Αποθηκεύστε τις μπουκίτσες στο ψυγείο, έως και δύο εβδομάδες ή διατηρήστε τις στην κατάψυξη.