Αν θέλετε να εντάξετε τα ρεβίθια στην ζωή σας αλλά δεν ξέρετε πως σας έχουμε τον τρόπο!
Υλικά:
Για το σερβίρισμα:
Πως να τo φτιάξετε;
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα μαγειρεμένα ρεβίθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους ρεβιθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται σε κεφτέ, γι’ αυτό αν είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη βρώμη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μεγάλους πλακέ κεφτέδες. Βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για την σως:
Λιώνουμε μέσα στο μπολ το ώριμο αβοκάντο με πιρούνι, προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε.
Καλή Απόλαυση!