Χούμους: ένα vegan & νηστίσιμο πιάτο.
Υλικά:
Πως να τo φτιάξετε;
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε!
Nutritional Facts :
To χούμους έχει αντικαρκινική δράση, συμβάλλει στην πέψη, μειώνει τη δυσκοιλιότητα και περιέχει πολλές βιταμίνες όπως σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και φυτικές πρωτεΐνες. Καλό θα ήταν να το συνοδεύετε με διάφορα ψητά ή βραστά λαχανικά και να αποφεύγετε τα διάφορα crackers ή ψωμιά.
Καλή Απόλαυση!