Ένα κέικ για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή.
Υλικά:
Πως να τo φτιάξετε;
Αρχικά, κοσκινίζουμε το baking powder με το αλεύρι. Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό. Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλα και με σύρμα δουλεύουμε πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι. Απαλά ανακατεύουμε. Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε. Γεμίζουμε κάθε φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού.
Καλή Απόλαυση!