Φαλάφελ από ρεβίθι και κολοκυθάκι!

Κέικ Βρώμης με Μήλο!
17/11/2020
Choco Vegan κορμό με χουρμάδες!
19/11/2020
Εμφάνιση όλων

Φαλάφελ από ρεβίθι και κολοκυθάκι!

 Για τους λάτρεις του φαλάφελ!

Υλικά: 

  • 250g βρασμένα ρεβίθια
  • 250g κολοκύθι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Πως να το φτιάξετε;

Περνάμε το κολοκύθι από χοντρό τρίφτη και το βάζουμε στο σουρωτήρι. Αλατίζουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να χάσει τα υγρά του. Το στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να σοταριστεί για ένα λεπτό. Το βγάζουμε από το μάτι. Βάζουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατίζουμε, ανάλογα με τα γούστα μας. Με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μικρά «κεφτεδάκια». Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, τα γυρίζουμε από την άλλη.

Καλή απόλαυση!🎈

Comments are closed.