Για τους λάτρεις του φαλάφελ!
Υλικά:
Πως να το φτιάξετε;
Περνάμε το κολοκύθι από χοντρό τρίφτη και το βάζουμε στο σουρωτήρι. Αλατίζουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να χάσει τα υγρά του. Το στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να σοταριστεί για ένα λεπτό. Το βγάζουμε από το μάτι. Βάζουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατίζουμε, ανάλογα με τα γούστα μας. Με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μικρά «κεφτεδάκια». Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, τα γυρίζουμε από την άλλη.