Fettuccine με Μπρόκολο και Σπαράγγια!

Νικήστε την κατακράτηση υγρών!
23/02/2021
Cookies Αμυγδάλου!
25/02/2021
Εμφάνιση όλων

Fettuccine με Μπρόκολο και Σπαράγγια!

Ένα ιταλικό πιάτο με μπρόκολο & σπαράγγια!

 Υλικά:(για 4-6 άτομα)

  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 2 μικρά κρεμμύδια με λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σπαράγγια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες chili (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Αλάτι & Πιπέρι 
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά Fettuccine 
  • Τυρί κίτρινο light για το σερβίρισμα

Πως να τα φτιάξετε;

Βράζετε σε μία κατσαρόλα νερό. Παράλληλα, κόβετε το μπρόκολο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το σκόρδο , το chili,  1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε τα για περίπου 6 έως 8 λεπτά ή μόλις τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή και τα σπαράγγια τρυφερά στο δάγκωμα. Όταν το νερό βράσει, αλατίζουμε το νερό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας περιστασιακά. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. (Ο τύπος των ζυμαρικών χρειάζεται περίπου 14 λεπτά χρόνου μαγειρέματος). Στα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, προσθέστε το μπρόκολο και ανακατέψτε αφήνοντας και τα δύο να μαγειρευτούν μαζί για τον υπόλοιπο χρόνο. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Μεταφέρετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το μπρόκολο στο τηγάνι με το μείγμα σπαραγγιού και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, λίγο τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών και τον υπόλοιπο φρέσκο ​​μαϊντανό.  Σερβίρετε! 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Comments are closed.