Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι!

Baby Πατάτες λεμονάτες στο φούρνο!
09/02/2021
Muffins Βρώμης με καρότο, σταφίδες & καρύδια!
11/02/2021
Εμφάνιση όλων

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι!

Ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό , για εσάς & τους αγαπημένους σας!

Υλικά : 

  • 3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή
  • 1/2 φλ.  καφέ espresso
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. κομμάτια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή με stevia
  • 1 φλ.  μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού liquer
  • 5  αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ελαφρώς χτυπημένα

Πως να την φτιάξετε;

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε ζάχαρη, καφέ και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και θερμάνετε μέχρι να διαλυθούν πλήρως η ζάχαρη και το αλάτι. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Τοποθετήστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να λιώσει.  Μόλις λιώσει όλη η σοκολάτα, μεταφέρετε την στο mixer,  προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας βούτυρο κάθε φορά μέχρι να προστεθεί όλο το βούτυρο και να λιώσει στη σοκολάτα. Με το mixer σε λειτουργία, προσθέστε το μείγμα ζάχαρης καφέ και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί πλήρως. Προσθέστε τη βανίλια και το liquer Ανακατέψτε καλά. Με το mixer σε λειτουργία, προσθέστε αργά αυγά. Θέλετε να ενσωματωθούν πλήρως, αλλά δεν θέλετε να αναμιγνύετε υπερβολικά το κτύπημα. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή ελαφρώς βουτυρωμένο και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Σερβίρετε με φρέσκα μούρα.

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Comments are closed.