Ένα αγαπημένο γλυκό, που σίγουρα αρέσει στους περισσότερους, σε μία Light εκδοχή!
Υλικά
•200g καρύδια καλής ποιότητας και φρέσκα
•200g χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
•50g αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•2-3 κ.σ. λάδι καρύδας
•1 κ.γ. κανέλα
•300g λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ή με ζάχαρη καρύδας
Πως να τις φτιάξετε;
Τοποθετήστε τα καρύδια στο μπλέντερ, θρυμματίστε τα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Tοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- και αφήστε τους να βράσουν. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό, αποσύρετέ τους από τη φωτιά. Στην συνέχεια τους λιώνετε στο blender, και τους προσθέτετε στο μπολ με τα καρύδια. Ζεσταίνετε το λάδι καρύδας και το προσθέτετε στο μείγμα με τα καρύδια και τους χουρμάδες. Προσθέστε την κανέλα και το αλεύρι βρώμης και ανακατέψτε πολύ καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και πλάθετε τις καριόκες σε μέτριο μέγεθος, όπως επιθυμείτε, και τις τοποθετείτε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφού έχετε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, βουτάτε στην κουβερτούρα και αφήνετε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Όταν κρυώσουν, σε κομμάτια από αλουμινόχαρτο τυλίγετε τις καριόκες και τις διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!🎈