Μοναδική σούπα μανιταριών που πρέπει να δοκιμάσετε!
Υλικά (για 2 μερίδες) :
Πως να την φτιάξετε;
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε ενώ κόβετε τα μανιτάρια, για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε και αφήστε τα να μαγειρευτούν 5 λεπτά. Προσθέστε φρέσκο θυμάρι και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι ένα μεγάλο μέρος του νερού έχει βγει από τα μανιτάρια, και θα μειωθούν σε όγκο κατά το ήμισυ. Προσθέστε το φύλλο δάφνης και το αλάτι. Ανακατέψτε τη 1 κουταλιά του αμύλου αραβοσίτου ή ταπιόκας στον ζωμό λαχανικών. Προσθέστε τα στα μανιτάρια και ανακατέψτε. Προσθέστε το ρόφημα αμυγδάλου. Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Γευτείτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών!
Καλή απόλαυση!🎈