Ένα μοναδικό πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα!
Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
1¼ γ. ζωμό κοτόπουλου light
2 κουτ. φυτικό λάδι
6 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
1½ κουτ. χοντρό αλάτι
¾ κουτ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μεσαίες πολύχρωμες πιπεριές
½ μέσο γλυκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Για τη σάλτσα:
¼ γ. φρέσκο μαϊντανό
¼ γ. φρέσκο βασιλικό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
¼ γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1½ κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Πως να τα φτιάξετε;
Για το κοτόπουλο:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνετε να ψηθεί για 10-15 λεπτά και απο τις 2 πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφήστε στην άκρη το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Σοτάρετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνετε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε ένα ταψί και το βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Ανακατέψτε μαζί το μαϊντανό, το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, την κάπαρη και το χυμό λεμονιού και τέλος προσθέστε αλάτι & πιπέρι.
Σερβίρετε και περιχύνετε με την σάλτσα!