Τάρτα σοκολάτας μοναδική & πεντανόστιμη!
Υλικά:
Για τη βάση
1 φλ. αμύγδαλα, καλά αλεσμένα
1 φλ. χουρμάδες, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10′, σουρωμένοι κ ψιλοκομμένοι
1/3 φλ. κακάο
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Για τη γέμιση:
300 γρ. τόφου απαλό
1 φλ. φουντούκια, χοντροαλεσμένα
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1 βανίλια
Πως να την φτιάξετε;
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της βάσης κ τα πολτοποιούμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ένα στρογγυλό τσέρκι και απλώνουμε πάνω τη βάση ανοίγοντάς την με τα δάχτυλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα υλικά της γέμισης εκτός από τα φουντούκια. Αυτά τα προσθέτουμε στο τέλος κ τα αφήνουμε χοντροκομμένα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά. Η τάρτα όσο μένει σφίγγει. Διατηρείται στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο νόστιμη!