Μία gourmet σούπα!
Υλικά:
Για τη σούπα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
4 παντζάρια σε μικρά κομμάτια
20g τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
600ml νερό
200ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Για το γιαούρτι
200g γιαούρτι 2%
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λίγα καρύδια χοντροκομμένα & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πως να τα φτιάξετε;
Για τη σούπα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα παντζάρια, το τζίντζερ και τα αφήνετε τα σοταριστούν και αυτά ελαφρώς. Σβήνετε με τον μισό χυμό πορτοκάλι και το νερό, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και με τη βοήθεια του υπόλοιπου χυμού και ίσως λίγο ακόμα νερού καθορίζετε την επιθυμητή ρευστότητα, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. Βάζετε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση και την κατεβάζετε από τη φωτιά.
Για το γιαούρτι:
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το αρωματικό γιαούρτι στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Σερβίρετε την ζεστή σούπα με 1 κ.σ. αρωματικό γιαούρτι και λίγα καρύδια!