Νηστίσιμα κουλουράκια με ελαιόλαδο & πορτοκάλι!
Υλικά: (18-20 τεμάχια)
Πως να τα φτιάξετε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε 18 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Μεταφέρουμε σε μπολ με το σουσάμι και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα κουλουράκια μας και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Ψήνουμε για 20-25 το κάθε ταψί. Μόλις ψηθούν σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!