Υλικά:
–¾ φλιτζανιού quinoa
-1-2 φλιτζάνια τριμμένο κόκκινο λάχανο
-1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
-1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
-1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα
-½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
-¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
-½ φλιτζάνι μισά κάσιους ή φιστίκια
-1 φλιτζάνι ρεβίθια
Για τo dressing:
-¼ φλιτζανιού φιστικοβούτυρο
-2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
-3 κουταλιές της σούπας soya sauce
-1 κουταλιά της σούπας μέλι
-1 κουταλιά της σούπας ξίδι
-1 κουταλάκι ελαιόλαδο
-2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
-3 κουταλιές της σούπας soya sauce
-1 κουταλιά της σούπας μέλι
-1 κουταλιά της σούπας ξίδι
-1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Πως να την φτιάξεις;
Βράσε την quinoa σε ένα τηγάνι με νερό για περίπου 15′. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει.
Για τη σάλτσα: Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το τζίντζερ, τη soya sauce, το ξίδι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες το μείγμα. Ανακάτεψε το quinoa με τα υπόλοιπα υλικά και ολοκλήρωσε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξατε.
Για τη σάλτσα: Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το τζίντζερ, τη soya sauce, το ξίδι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες το μείγμα. Ανακάτεψε το quinoa με τα υπόλοιπα υλικά και ολοκλήρωσε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξατε.
Πως να το φτιάξετε;