Μία σαλάτα πενταντόστιμη!
Υλικά:
Πως να τα φτιάξετε;
Μουλιάστε το κινόα σε λίγο νερό για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Βάλτε το σε μια μικρή κατσαρόλα με 350 ml (1 ½ κούπα ) νερό, προσθέστε το αλάτι και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Όσο γίνεται το κινόα, κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε ελαφρώς σε ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το κινόα , τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα λαχανιά και αρωματικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και βάλτε τα στο ψυγείο. Σερβίρετε με λάδι, λεμόνι, αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τους ηλιόσπορους.
Nutritional Facts:
Η κινόα είναι δημητριακό με μεγάλη διατροφική αξία. Περιέχει τα ουσιώδη αμινοξέα και θεωρείται πλήρης τροφή! Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, Ω3 λιπαρών οξέων, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου! Ο τρόπος χρήσης του είναι ακριβώς όπως το ρύζι.
Καλή Απόλαυση!