Ένα μοναδικό και γεμάτο αρώματα πιάτο!
Υλικά
•230 gr ριγγατόνι ολικής άλεσης
•½ φλ. τυρί τριμμένο light
•½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
•½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
•1 κ. σούπας ελαιόλαδο
•2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
•2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•½ κ. γλυκού μπούκοβο
•1 συσκευασία τόνου
•αλάτι, πιπέρι
Πως να τα φτιάξετε;
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τα ριγγατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά τα ζυμαρικά, επανάφερέ τα στην κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο με το μπούκοβο για δύο λεπτά. Προσθέστε τον τόνο, τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και συνεχίστε να σοτάρετε για άλλα τρία λεπτά. Προσθέστε τα ριγγατόνι στο τηγάνι μαζί με τον μισό μαϊντανό και το μισό τυρί και ανακατέψτε προσεκτικά τα υλικά. Μοιράστε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το τυρί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!🎈