Υλικά : (για 4 άτομα)
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές Σάλτσα Pesto (βασιλικός, ελαιόλαδο, κουκουνάρι, σκόρδο)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης δηλαδή το τυρί, την πράσινη πιπεριά, την τομάτα τριμμένη, τα 15 από τα φύλλα ρόκας, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε ελαφρώς τα φιλέτα για να λεπτύνουν και να ψηθούν ομοιόμορφα, τα γεμίζουμε με το μείγμα και τα τυλίγουμε προσεκτικά κλείνοντας του καθενός τις άκρες με 2 ή 3 οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι με το ειδικό spray και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα Pesto , 1-2 κουταλιές καστανό ρύζι ή μια φέτα ψωμί, και τα υπόλοιπα φύλλα ρόκας σε σαλάτα.
Διατροφικά σχόλια:
Αντικαθιστούμε τα αλλαντικά και το τυρί με όλα τα λιπαρά που συνήθως υπάρχουν στο ρολό με φύλλα πράσινων λαχανικών και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο γλιτώνουμε τις μισές θερμίδες αλλά εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τις βιταμίνες που του είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθει στην τόσο απαιτητική καθημερινότητα μας
*H συνταγή είναι από το βιβλίο της Ειρήνης Πασχαλέρη «Οι Συνταγές που άλλαξαν»