Υλικά:
-2 μέτρια παντζάρια ωμά
-1 μικρό κομμάτι κουνουπίδι
-1 καρότο
-1 πράσινο μήλο με τη φλούδα
-2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου
-2 φλ. baby σπανάκι
-1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
-λίγα φύλλα δυόσμου
-2 κ.σ. τυρί cottage ή ανθότυρο
Για το dressing
-2 κ.σ ελαιόλαδο
-2 κ.σ βαλσάμικο
-μισό πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
-αλάτι &πιπέρι
Πως να τη φτιάξετε;
Για τα παντζάρια σαλάτα, καθαρίζουμε το παντζάρι και το τρίβουμε ωμό σε ένα μπολ.Τρίβουμε και το καρότο. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνει σαν κους κους. Κόβουμε το πράσινο μήλο με τη φλούδα του σε μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου να ψηθεί.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το ρόδι, το τυρί και το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!