Υλικά:
- 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα
- ¼ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Dressing για τη σαλάτα:
- 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πως να τo φτιάξετε:
Τρίβουμε τα καρότα και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα καρότου με το dressing και ανακατεύουμε να ενωθούν.