Σπιτική Granola light χωρίς ζάχαρη!

Choco Vegan κορμό με χουρμάδες!
19/11/2020
Τονοσαλάτα με καπνιστό τόνο και κόκκινα φασόλια!
20/11/2020
Εμφάνιση όλων

Σπιτική Granola light χωρίς ζάχαρη!

Σπιτική Granola light για να συνοδεύσετε με το γάλα ή το γιαούρτι σας!

Υλικά: 

  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ. καρύδα αποξηραμένη (τσιπς καρύδας κατά προτίμηση)
  • 1/2 φλ. ωμά κάσιους
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. ωμό φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.σ σπόρους chia
  • 3 κ.σ αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 2 πρέζες αλάτι

Υγρά υλικά:

  • 2 κ.σ βούτυρο καρύδας
  • 2 κ.σ  σιρόπι σφενδάμων «maple sirup» ή μέλι

Για το τελείωμα:

  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1/2 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα blueberries

Πως να το φτιάξετε;

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα υγρά υλικά, το βούτυρο και το σιρόπι. Απλά να ζεσταθούν και να λιώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Στρώνουμε τα υλικά απλωτά σε μια μεγάλη στρώση μέσα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25′. Τότε, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και με λαδωμένο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά τη granola. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10′ να ροδίσει καλά και να αρχίσουν να μοσχομυρίζουν όλα τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Διατηρούμε την granola σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται για εβδομάδες.

Καλή απόλαυση!🎈

Comments are closed.