Πως να τα φτιάξετε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Φρυγανίζουμε τα αμύγδαλα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 7-8 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το backing powder, τη ζάχαρη καρύδας, το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν πλήρως. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο των ξηρών υλικών και προσθέτουμε τα υγρά υλικά: νερό, λάδι και άρωμα βανίλιας. Αρχίζουμε να ανακατεύετε στο κέντρο, ανακατεύοντας υγρά και ξηρά υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης και μπορείτε να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά νερού για να ενσωματώσετε το αλεύρι. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ανακατέψτε και φροντίστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στην ζύμη και στη συνέχεια απλώστε τη ζύμη με τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε υγρά χέρια και σχηματίστε μία λεπτή στρώση στο ταψί. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η επιφάνεια στου 180 βαθμούς. Αφήστε τα να κρυώσει ελαφρώς το ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Και μόλις κρυώσουν κόψτε στο σχήμα που επιθυμείτε τα μπισκότα. Αν θέλετε να γίνουν ακόμα πιο τραγανά, βάλτε τα στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
Καλή Απόλαυση!